Wat is TEKWOODS.3D BIM?

TEKWOODS.3D BIM is een unieke toolset voor het uitwerken houtskeletbouw projecten in AutoCAD. TEKWOODS.3D BIM is een toevoeging op AutoCAD Architecture voor het uitwerken van HSB dak- en wandelementen.

Naast TEKWOODS.3D BIM levert Tekwoods Software bv ook software om 3D tekeningen te converteren naar databestanden voor zaagmachines. Afnemers van TEKWOODS.3D BIM zijn bouwbedrijven, timmerfabrieken en tekenbureaus. Gebruikers zijn tekenaars, BIM-modelleurs.

De basismodule

TEKWOODS.3D BIM bevat handige tools om makkelijk te tekenen én het werk voor te bereiden. Iedere gebruiker werkt op hetzelfde niveau en in dezelfde actuele versie. De IBOM (Information Bill of Materials) levert je alle gewenste gegevens die nodig zijn om te werkvoorbereiding af te ronden. Uitrekstaten, plaatstaten, materiaalstaten en assemblagelijsten, alles wordt perfect op elkaar afgestemd.

Wat heb je nodig?

Om TEKWOODS.3D BIM voor HSB te gebruiken heb je een licentie van ons nodig én AutoCAD Architecture. In dit overzicht leggen we je graag uit welke verschillende licenties beschikbaar zijn en welke functies je hierbij krijgt. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

De voordelen van TEKWOODS.3D BIM

TEKWOODS.3D BIM
in actie

Levering

Bij levering van TEKWOODS.3D BIM ontvang je een applicatie, draaiende op basis van AutoCad Architecture, dat speciaal bedoeld is ter ondersteuning voor de werkvoorbereiding van houtskeletbouw. De applicatie bevat tekenroutines die ervoor zorgen dat de gebruiker zijn werkvoorbereiding (bestellijsten, assemblagelijsten en zaaglijsten) uit de tekeningen kan halen.

Verder worden tools aangeleverd om een optimale flexibiliteit van het programma te garanderen. Door ons wordt geen hardware en geen AutoCad Architecture geleverd. In geval van technische mankementen zullen wij er alles aan doen om deze zo snel mogelijk voor je op te lossen.

Installatieservice

Tekwoods Software bv verzorgt de installatie van TEKWOODS.3D BIM en zorgt er ook voor dat het programma gebruiksklaar wordt gemaakt.

Zaagbestanden

De tekensoftware is belangrijk voor het proces, maar de productie van dak- en wandelementen is minstens zo belangrijk. Tekwoods Software bv levert daarom (optionele) software om tekeningen te converteren naar data. Data die direct ingeladen kan worden in de zaagmachine of frees. Het enige dat je hoeft te doen is data creëren, hout inladen en de zaagmachine of frees kan direct aan de slag!

TEKWOODS.3D BIM databestanden zijn o.a. geschikt voor Hundegger Speedcut, H&M afkortzaag en SCM Morbidelli. Wil je meer weten over deze service? Dat kan! Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Proeflicentie

Een goede keus! Met onderstaand formulier kun je jouw dertig dagen proeflicentie aanvragen.