Meest gestelde vragen

Hieronder kun je de meest gestelde vragen vinden. Staat je vraag er niet bij of is je vraag niet helemaal beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

TEKWOODS.3D BIM is een speciale door Tekwoods Software bv ontwikkelde toolset voor HSB-tekenaars die werken met AutoCAD (Architecture). Met TEKWOODS.3D BIM teken je wand- en dakelementen. TEKWOODS.3D BIM is de toolset voor het uitwerken van prefab HSB (houtskeletbouw) projecten.

Om met TEKWOODS.3D BIM te kunnen werken heb je een PC nodig waarop AutoCAD Architecture is geïnstalleerd. Heb je AutoCAD en een geldige licentie dan kun je TEKWOODS.3D BIM installeren.

Start met de installatie van AutoCAD Architecture volgens de instructies van AutoDESK. Open AutoCAD Architecture en geef het commando [legacycodesearch on] en sluit vervolgens AutoCAD. Afhankelijk van welke versie van AutoCAD Architecture je gebruikt (2023 of 2022) download je TEKWOODS.3D BIM (2023 of 2022) van de website. We adviseren je de nieuwste versie te installeren. Ga vervolgens naar de map met downloads en installeer TEKWOODS.3D BIM, start TEKWOODS.3D BIM voer uw user name en password in (licentie), geef onderaan in de balk het commando: startup 1 (zie afbeelding) en de installatie is voltooid.

Maak je graag gebruik van de standaard meegeleverde TEKWOODS template dan leggen we je
hieronder uit hoe je die kunt selecteren als default.

 • ga naar het hoofdmenu (linksboven)
 • ga naar options (onderin het menu)
  ga naar Template settings
 • ga naar Drawing template file location
 • klik op Browse
 • selecteer C:\TEKWOODS\TEKWOODS.3D BIM 202x\wrktmplt
 • klik op Apply
 • herstart TEKWOODS3d.BIM

Gedurende het jaar voeren wij met regelmaat software-updates door. Kleine verbeteringen of bugfixes.

Deze updates bieden we automatisch aan, je hebt zelf de keuze om deze wel/niet te installeren.
Wil je handmatig een update installeren?

Dit doe je als volgt:

 • ga naar Start
 • zoek naar updater
 • klik op TEKWOODS.3dBIM updater (de app zoekt en installeert beschikbare updates).

Uit de werkvoorbereiding (iBOM) kun je een db.TWSBDB bestand genereren. Dit bestand kun je vervolgens via onze portal converteren naar een geschikt zaagbestand voor voor de Hundegger SpeedCut (SC3 & Cambium), H&M en Morbidelli platenfrees.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Tekwoods.3D BIM kan worden geïnstalleerd op uw bestaande PC/laptop, mits deze voldoet aan meest recente en door AutoDESK aanbevolen systeemvereisten voor AutoCAD Architecture.

Besturingssysteem: Windows 11 (of 10)
Software: AutoCAD Architecture 2023 (of 2022)

Door de functie IFC-export is het mogelijk IFC-bestanden te genereren. Van het gehele project of los per element. Deze laatste mogelijkheid geeft productiemedewerkers door een IFC-viewer de kans om enkel dat element in beeld te hebben waar op dat moment aan wordt gewerkt.

Onder levering van TEKWOODS.3d BIM wordt verstaan, een applicatie draaiende op basis van AutoCAD Architecture, dat speciaal bedoeld is ter ondersteuning voor de werkvoorbereiding houtskeletbouw. De applicatie omvat tekenroutines die de gebruiker in staat stelt zijn werkvoorbereiding (bestellijsten, assemblagelijsten en zaaglijsten) uit de tekeningen te halen.

Verder worden tools aangeleverd om een optimale flexibiliteit van het programma te garanderen. Door ons wordt géén hardware en geen AutoCAD Architecture geleverd. In geval van technische mankementen zullen wij er alles aan doen om dit zo snel mogelijk voor je op te lossen.

Onder updates verstaan wij functionele verbeteringen en/of functionele aanpassingen van het programma. Gebruikers die beschikken over een geldige licentie, kunnen gebruik maken van dit aanbod.

Tekwoods verzorgt de installatie van TEKWOODS.3d BIM en zorgt dat het programma gebruiksklaar is geïnstalleerd. Afhankelijk van het gekozen pakket kunnen er kosten worden berekend. Deze kosten zullen uiteraard op voorhand met je worden besproken.

Ga in AutoCAD naar [Options] [Files] [Trusted locations] en voeg de volgende twee locaties toe:

 • C:\TEKWOODS\TEKWOODS.3D BIM 2024\…        (met 3 puntjes)
 • C:\TEKWOODS\TEKWOODS.3D BIM 2024\..         (met 2 puntjes)


Kunnen wij helpen?

Proeflicentie

Een goede keus! Met onderstaand formulier kun je jouw dertig dagen proeflicentie aanvragen.